Google'ın İlgisi Blockchaın Ve Web 3.0 Üzerinde | İşternet

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Google'ın İlgisi Blockchaın Ve Web 3.0 Üzerinde

Google’ın ana şirketi olan Alphabet Inc.’in CEO’su Sundar Pichai blockchain sistemini ve Web 3.0 dünyasını yakından takip ettiğini açıkladı.

CEO Pichai Silikon Vadisi şirketlerinin çoğunun Web 3.0 ve Blockchain sistemlerini benimsediğini ve kendilerinin de buna yönelik adımlar attığını belirtti. Bu yönelimi şu sözleriyle aktardı: “Ne zaman bir yenilik olsa bunu son derece heyecan verici buluyorum. Yapabildiğimiz en iyi biçimde bunu desteklemek istiyoruz.” Konuşmasında ayrıca blockchain teknolojisinin faydalarını da vurguladı. Blockchain sistemini güçlü ve ilginç bulduğunu ve sistemle ilgilendiğini söyledi.

Google’dan Blockchain Hamlesi

Google’ın verileri depolama için kullanılan Google Cloud, dijital varlıklar için bir ekip kurdu. Birimin amacı, bulutta ürün oluşturma, işlem yapma ve değer depolama gibi şeyler için blok zincir teknolojisini kullanmak.

Web 3.0 Nedir?

Web 1.0’da olan statik görseller, içerik ve tüketici yani okuyucu olan düzen Web 2.0’da artarak tüketicinin üretici de olabildiği ve etkileşimin arttığı bir hale geldi. Burada artık mobil cihazlar da devreye girdi, yazmak, üretmek kolaylaştı. Kullanıcı içerik üreterek bundan fayda sağlamaya başladı. Web 3.0’a geldiğimizde ise merkeziyetsiz bir internet kurma amacı görüyoruz. Web 2.0’da vericilerde olan güç ile alıcıların yönetildiği durum Web 3.0’da değişerek gücün tekrar tüketiciye geçtiği bir hal alıyor. Web 2.0 App (Uygulama) iken, Web 3.0 App (Decentralized App – Merkeziyetsiz Uygulama) şeklinde tasarlanıyor.

Web 3.0 İlkeleri

  • Açık kaynak kodlu bir sistem olması
  • Bilginin anlamca sınıflandırılması
  • Kişi mahremiyetine saygı duyulması
  • Güvenli bir altyapı oluşturulması
  • İletişim doğrulanabilir yöntemlerle gerçekleşmesi

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun ve hemen sizi arayalım.