Fed’in Stablecoinler Analiz Raporu | İşternet

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Fed’in Stablecoinler Analiz Raporu

Fed, stablecoin olarak tanımlanan itibari paralara endekslenmiş kripto para birimleri hakkında bir araştırma raporu yayımladı.

Fed stablecoin raporunda, bu sabit kriptoların Amerika’nın finansal dengesini nasıl etkileyebileceği konusu istişare edildi. Piyasanın düştüğü durumlarda stablecoinlerin güvenli bir durak olabileceği belirtilirken, bunların toplu şekilde elden çıkarılmasının ise piyasaları ciddi şekilde bozabileceği düşüncesi vardı. Konuşmada araştırmacı olarak bulunan isimlerden Gordon Liao ve John Caramichael olabilecek çatışma durumlarının önüne geçmek için denetim ve likidite önerdi ve “Bu tür bir istikrarsızlığın, şeffaf finansal denetimler ve stablecoin rezervlerinin likiditesi ve kalitesine ilişkin yeterli gereksinimler gibi uygun kurumsal ve/veya düzenleyici bariyerlerle çözülebileceğini düşünüyoruz.” yorumunda bulundu.

Araştırmada kredi aracılığı konusu da ele alındı ve sabit coinlerin geniş kitlelerce benimsenmesinin finansal kurumların mali tablolarını ve bunun tüketici ile bankalar arasındaki ilişkiyi nasıl etkileyeceği konusuna da yer verildi.

Fed rapororunda nakit paranın dijital paraya çevrildiği ve merkez bankasındaki tam rezerv bankacılık yani stablecoin narrow banking sistemi ile sabit coinlerin ticari bankalarda tutulan ve mevduat ihraççılarının desteklediği iki aşamalı aracılık sistemi karşılaştırıldı. Varılan sonuç ise iki aşamalı sistemin ABD’nin finansal istikrarı açısından daha az risk içerdiği oldu.

Kullanımı şu an için kripto para ticareti ile sınırlı kalsa da raporda, stablecoinlerin ticaret alanında büyüme gösterebileceği öngörüldü.

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun ve hemen sizi arayalım.