Axie İnfinity Nasıl Oynanır: Metaverse’ün Eğlence Hali | İşternet

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Axie İnfinity Nasıl Oynanır: Metaverse’ün Eğlence Hali

Axie Infinity kripto para oyunlarının başında geliyor. Axie Infinity nasıl oynanır anlatmaya çalıştığımız Axie İnfinity rehberi ise bu metaverse oyununu merak edenlerin başucu kaynağı olacak.

Axie infinity oynayarak kripto para kazandınız mı?

Devir P2E devri. 

P2E kavramı Türkçesi “kazanmak için oyna” şeklinde çevirebileceğimiz “Play to Earn” konseptinin kısaltmasıdır.

Oyun oynarken Kripto Para kazanmanıza olanak tanıyan oyunlardan ve bu sistemin nasıl işlediğinden Oynadıkça Para Kazandıran Oyunlarbaşlıklı yazımızda açıklamıştık.

Bu yazımızın konusu olarak, oyun oynarken kripto para kazanma fırsatını bizlere sunan oyunların en popülerlerinden birisini ele alacağız: Axie İnfinity.

Oyunun ortaya çıkışı, işleyişi ve oyuncularına sunduğu fırsatlar ile bu oyunu nasıl oynayabileceğinizi de detaylıca aktarmaya çalışacağımız bu makalede, Meta evrenlerin en eğlencelilerinden birisinde sizi gezintiye davet ediyoruz.

İçindekiler

  1. Axie Infinity Nedir?
  2. Axie Infinity Kurucusu Kimdir?
  3. Axie Infinity Kripto Para Birimleri: AXS ve SLP
  4. Axie Infinity Oyun Sistemi Nasıl İşler?
  5. Axie Infinity Geliştirmeleri

Axie Infinity Nedir?

Pokemon denildiği anda hepimizin arka fonunda çalan “gotta catch em all” melodisini hatırlıyor musunuz? Axie infinity son teknoloji ürünü bir oyun olarak küçük de olsa bir pokemon nostaljisi yaşamanıza neden olabilir.

Çünkü bu oyunda da Pokemonlar gibi sevimli yaratıklarla (canavar) uğraşırsınız.

Axie Infinity, geliştirilmiş popüler bir blok zincir meta evren oyunudur.

Bu oyun, açık uçlu ve son derece esnek yapıya sahip ve sürekli genişleyen Axie ekosistemi içinde oynanmaktadır.

Bu ekosistem kullanıcılara; bir blok zinciri tabanlı kurulan ve bu oyuna özgü olan simgeleştirilmiş yaratıkları (Axies) üretmeye, ele geçirmeye ve takas etmeye olanak tanır.

Oyuncuların oyun oynayarak kripto para kazanmaları ise oldukça kolaydır.

Axie İnfinity hakkında daha fazla bilgi almak isteyen okuyucularımız onun teknolojik boyutunu ve AXS token ürününü ele aldığımız Axie İnfinity (AXS) Token Nedir? Makalemize göz atabilir.

KRİPTO PARA YATIRIM EĞİTİMİ

Kripto borsalarında kazanmak için gereken herşeyi öğrenin.

DETAYLI İNCELE

Axie Infinity Kurucusu Kimdir?

Axie Infinity, Vietnam merkezli girişim olarak Sky Mavis tarafından kurulmuştur. Axie Infinity, temel alınan en popüler NFT projelerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır ve Ethereum tabanlı olarak 300,000'den fazla aktif kullanıcıya hitap etmektedir.

19 yaşındayken, takribi 10 milyon dolar fon toplayabilen ve halihazırda aktif faaliyette bulunan, Vietnam'ın ilk elektronik alışveriş projesi olan Lozi.vn'nin kurucu ortağı ve CTO'su Trung Thanh Nguyen, Axie İnfinity oyununu hem kurucusu hem de CEO pozisyonunu doldurmaktadır.

Axie İnfinity aynı zamanda kırk adet full time çalışandan oluşan bir ekiple iyileştirilmeye devam edilmektedir.

Axie kuruluşunun önemli koltuklarından birisini de Aleksander Leonard Larsen (COO) doldurmaktadır

Axie İnfinity Kripto Para Birimleri: AXS ve SLP

Oyuncuların oyun içerisinde Kripto Para birimleri ile alışveriş yapmalarına, takas yapmalarına ve oyun oynayarak Kripto Para kazanmalarına olanak tanıyan bu oyunda oyun içi stratejik planlar yaparak kişisel gelişimde de öncülük sağladığı görülmüştür.

Haydi oyun içerisinde oyuncuların kazandıkları kripto para birimi olan AXS ve SLP tokenlere beraber bir göz atalım.

  • Axie Infinity oyununun iç sisteminde kullanılan iki ana token bulunmaktadır.
  • Bu tokenler; Axie Infinity Shards (AXS) ve Smooth Love Potions (SLP) adıyla Kripto Para Borsalarında işlem görmektedir.
  • Oyunun yerel yönetim token'ı olan AXS’nin sahipleri, Axie'nin merkeziyetsiz organizasyonunun bir parçası haline geliyor.
  • Bu doğrultuda oyunun hazinesindeki fonlarının nasıl harcanması gerektiğine veya sistem fonunun nasıl tahsis edileceğine karar vermek gibi oyunun gelişimini şekillendirmeye yardımcı olabiliyorlar.
  • Oyun oynayarak Kripto Para kazan sistemine dahil olan ve oyun içerisinde de yer bulan SLP, oyunu oynayarak kazanılıp yeni Axie üremek içinde kullanılabiliyor.
  • AXS ve SLP, Ethereum ağında alım satım için kullanılan ERC-20 sisteminin standardında bulunan bir Kripto Para birimidir.
  • Axie Infinity token satışının son aşaması Kripto Para Borsası olan Binance üzerinden gerçekleştiği ve toplam 2,97 milyon dolar fon elde edildiği bilinmekte.
  • Oyunu oynarken Kripto Para kazan sistemi ile kazanabileceğiniz Kripto Para birimlerinden bahsettiğimize göre şimdi de Axie Infinity oyununun işleyiş sistemine göz atalım.

Axie Infinity Oyun Sistemi Nasıl İşler?

Axie Infinity, oyuncuların sahip oldukları karakterler ile (Axie) gerçek zamanlı olarak diğer oyuncular ile savaşabildikleri bir simülasyon oyunudur.

Her biri birbirinden farklı olan bütün Axie’ler, ERC-721 standardına sahip benzersiz token (Non-fungible token, NFT) olarak kullanım sağlıyor.

Her karakter dört farklı istatistiğe sahiptir. Bunlar;

  • Sağlık
  • Moral
  • Beceri
  • Hız

Oyundaki karakterin alacağı hasarın boyutunu, saldırı sırasında önceliğin kimde olacağına ve karşı karaktere verilen zararın boyutunu belirleyen stratejik öneme sahiptir.

Axie'ler, beş adet normal sınıfa ayrışmışlardır;

  • Aquatic (Su canlısı)
  • Bird (Kuş Türü)
  • Bug (Böcek)
  • Plant (Bitki)
  • Reptile (Sürüngen)

Her bir karakter grubu, diğer gruplara nazaran bulundurduğu karakter güçlerinden oluşuyor. Karakterlerden su yaratıkları (Aquatics) mesela Bug (Böcek) sınıflarına karşı daha üstün oluyor. Ek olarak sürüngenler grubunda yer alanlar (Reptile), Bitki (Plant) sınıflarına göre karater güçlerinde zayıf kalıyorlar.

Ayrıca Axie'ler altı farklı vücut parçasından oluşuyor;

  • Sırt (back)
  • Kulak (ear)
  • Göz (eye)
  • Boynuz (horn)
  • Ağız (mouth)
  • Kuyruk (tail)

Göz ve kulak haricinde bu parçaların her biri kendileriyle bağlantılı bir yetenek ve güç düzeyi barındırıyor. Haliyle Axie'lerin savaşlardaki yeteneklerini doğrudan etkiliyor. Ayrıca Axie dünyasında genlerin de çok önemli bir yeri bulunuyor:

  • Oyundaki karakterlerde; baskın (Dominant D), çekinik (Recessive R1) ve minör çekingen (Minor Recessive R2) olmak üzere toplamda üç farklı karakter geni bulunuyor.
  • Baskın genetiklerin dünyaya yeni gelebilecek herhangi bir yavruya aktarılma ihtimali yüzde 37,5 oranına sahiptir.
  • Çekingen genlerde bu oran yüzde 9,375'e, minör çekingenlerde yüzde 3,125'e kadar düşüş gösterebiliyor.

Gizemli envanterlere sahip olan Axie karakterleri, oyun içerisindeki nadir karakterler olarak ön planda tutuluyor. Bunlar ön satış sürecinde kullanıcılara aktarılan orijinal Axie grupları arasında yer almaktadır. Oyun içerisinde aktif olarak kurulu olan Lunacia dünyası, toplamda yedi farklı türe sahiplik yapıyor;

  • Savannah
  • Forest
  • Arctic
  • Mystic
  • Genesis
  • Lunas
  • Landing

Axie evreni o kadar geniş ki toplamda tam tamına doksan bin altı yüz bir arazi bölümünden oluşuyor.

Oyun yöneticileri tarafından güncellenme ve geliştirilme aşamasında olan Lunacia dünyası SDK, oyun içi karakterlerin yapısal varlıklarını oluşturup ek bir oyun tecrübelerini oluşturabilmeleri çin kullanabilmek adına oluşturuluyor.

Axie İnfinity Geliştirmeleri

Axie Infinity, 2018 yılında piyasaya sürüldüğünden beri yükseltmeler ve güncellemeler gerçekleştirdi. Oyun öncelikle Ethereum blockchain üzerinde çalışıyor olsa da geliştirici ekip, yüksek hızlı yan zincir çözümü olan Ronin için de araştırmalarını ve denemelerini sürdürdüğünü beyan ediyor.

Sitemin tasarlanma amacı; güvenlik sistemini koruyarak oyun içi kullanım hızında bir artış sağlamak ve oyuncu üzerinden gas ücretini ortadan kaldırarak oyuncunun konforunun arttırmaktır. 

Oyun oynarken kripto para kazandıran sistemlerin en iyisi olmak için yola çıkmış ekip neticesinde geliştirilen sistemlerde öncelikli strateji olarak kazan-kazan ön planda tutuluyor.

Oyun oynarken kripto Para kazanma fırsatı sunan ve bunun yanı sıra eğlendirmesi ile de tercih edilmekte olan Axie Infinity oyununun işleyiş stratejilerini ve oyuncusu olmak isteyenler için bu giriş mahiyetindeki makalede sınırsız büyüklükteki Axie İnfinity evreninin bir kısmını sizler için tanıtmaya çalıştık.

Oyunu oynayarak kripto para kazanmak isteyen kullanıcılar axieinfinity.com web sitesi adresinden oyunun resmi sayfasını ziyaret edebilir.

 

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun ve hemen sizi arayalım.