Bugünleri Bitcoin için Alım Fırsatı Olarak Değerlendirebilir miyiz? | İşternet

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Bugünleri Bitcoin için Alım Fırsatı Olarak Değerlendirebilir miyiz?

Son günlerde devam eden düşüş eğilimi yatırımcıları düşündürüyor. Peki bu düşüşleri fırsata çevirebilir miyiz?

39.000 dolar seviyelerine inmesine rağmen aynı gün kırk bir bin beş yüz doları geçen BTC için uzmanlar kısa vadede yükseliş öngörüyor. Hedef olarak 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde görünen elli bir bin dolar seviyesi gösteriliyor. Bitcoin’in güçlü bir sıçramayla kırk bir bin beş yüz doların üzerine çıkması yatırımcıları heyecanlandırdı. Bloomberg’in düşüncelerini aldığı uzmanlar da kısa vadede yükseliş beklentisinde olduklarını söyledi.

Fairlead Strategies’in kurucu ortağı Katie Stockton, takip ettiği indikatörlerin kısa vadede 51 bin dolara kadar yükseliş işareti verdiğini ifade etti. Stockton “Satışların sona ermesini ve dip seviyelerin yükselmesini bekliyoruz.” dedi. Sene içinde 35-45 bin dolar arasında sıkışan BTC fiyatı mart sonunda 48 bin dolarlara çıkmasına rağmen tutunamamıştı. Fed’in para politikası konulu açıklamalarının ardından oluşan endişeyle sert bir düşüş yaşamıştı. Kripto paraların ilki ve en büyüğü olan BTC şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna gerilimiyle birlikte 34 bin dolara kadar düşmüştü.

Çin’in Açıklamasının Bitcoin’e Etkisi

Hisse senetleri piyasalarıyla olan korelasyon sürekli olarak tartışılırken son günlerde de bu korelasyonun yükseldiği gözlemlendi. Asya hisse senetleri piyasalarından gelen birtakım haberler BTC’de yükseliş getirdi. Çin Devlet Konseyi’nin küçük işletmelere ve endüstriyel şirketlere destek vereceğini açıklamasının ardından Bitcoin’de yükseliş görüldü.

Dipten Alım Fırsatı

Fundstrat’ın teknik strateji başkanı Mark Newton şu yorumu yaptı: “ BTC, ocak başından şimdiye kadar önceki düşük seviyelerini test etti, şimdi ise yükseliş için fırsat kolluyor. Bahsettiğim yükseliş gelecek hafta başlayabilir. İlk hedefler 43.750 ve 44.200 olarak görünüyor. Şu an bulunduğumuz seviyeler alım için çekici görünüyor.” En büyük kripto para bu haberin yazıldığı süreçte yaklaşık 40.000 dolardan işlem görüyordu.

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun ve hemen sizi arayalım.