Rusya’dan Bitcoin ve Madenciliğe Karşı Olumlu Mesajlar | İşternet

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Rusya’dan Bitcoin ve Madenciliğe Karşı Olumlu Mesajlar

Rusya Bitcoin ve diğer kripto paraların madenciliğine sıcak bakıyor.

Rusya uzun bir süre boyunca Bitcoin ve kripto paralara karşı nasıl bir duruş sergileyeceğine karar verememişti. Öyle ki daha öncesinde Rusya kripto paraları yasaklıyor başlıklı haberler duymuşsunuzdur. Doğru, Rusya’nın gündemini uzun yıllardır meşgul eden konu savaş ve yaptırımlar sonrasında adeta belirlendi. Yaptırımlar Rusya’ya ağır gelmiş olacak ki birden Bitcoin ve kripto para güzellemeleri yapmaya başladılar. Geçtiğimiz haftalarda gaz ve petrol ticaretlerinde Bitcoin ile ödeme kabul edebileceklerini bildirmişlerdi. Şimdi de Bitcoin madenciliğinin engellenemeyeceğini ve bu konuda yasak getirmenin doğru olmayacağını açıkladılar.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in geçen günlerde yaptığı açıklamalar, kripto para piyasasını yeşillendirmişti. Rus rublesi ile doğalgaz ve petrol ticareti yapılmasını istemeyen ABD ve AB’ye karşı Bitcoin kozunu kullanmıştı. Bazı ülkelerle Bitcoin aracılığıyla ticaret yapabileceklerini aktaran Putin, kripto paraların değer kazanmasında büyük rol oynamıştı.

Rusya Maliye Bakanlığı Madencilik Hakkında Konuştu

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin madenciliği hakkında olumlu konuşan Rusya Maliye Bakanı şu açıklamalarda bulundu;

“Normal Rus vatandaşlarının madencilik yapmasını engelleyemeyiz, bu çok zor olacaktır. O yüzden böyle bir yasak anlamsız ve mümkün değildir”

Ülkenin nüfusuna bakıldığında bu tür bir yasağın hiçbir faydasının olmayacağını ve anlamsız olacağını söyleyen Rus yetkililer, Bitcoin’e karşı pozitif tavırlarını sürdürmeye devam ediyor. Bu gelişmeler ise kripto para varlıklarının önünü açacağına benziyor.

 

 

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun ve hemen sizi arayalım.