Çin'de Kripto Madencilerine Darbe | İşternet

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Çin'de Kripto Madencilerine Darbe

Aylar önce kripto madenciliğini yasaklayan Çin, yasa dışı kripto madenciliği yapan işletmelere ve şahıslara yaptırım uyguluyor.

Çin`in Guangdong eyaleti yetkilileri, kripto para madenciliğinde kullanılan 190 bilgisayara el koydu ve faaliyetlerini sonlandırdı. Yerel haberlere göre Guangzhou Geliştirme ve Reform Komisyonu, şehirde bir elektrikli araç şarj istasyonu görünümündeki yasa dışı madencilik tesisini çökertti.

Komisyon 791.000 Dolar Değerindeki Kripto Para Madenciliği Ekipmanlarına El Koydu

Guangdong eyaleti yönetimi, bir süredir bölgesindeki kripto para madenciliğine karşı sıkı denetimler yapıyordu. Görevliler, bir elektirikli araba sarj istasyonuna gizlenmiş 190 adet kripto para madencilik ekipmanlarına el koyduklarını duyurdu. Madencilik ekipmanlarının yaklaşık değeri 5 milyon Yuan (791.000 dolar) civarında olduğu belirtiliyor. Bahsi geçen şarj istasyonunun sahibinin kısa süre önce bir teknoloji şirketi adına kiraladığı ve yüksek güvenlik önlemleri aldığı ortaya çıktı.

Madencilik tesisinin, elektirikli araçları şarj etmek için kullanılan yüksek enerji tüketimi sayesinde bu zamana kadar yakalanmadıkları anlaşıldı. Verilere göre kripto para madenciliği tesisi yakalanmadan önce 1000 saat aktif şekilde faaliyet gösterdi ve 90 kw/saat enerji harcadı.

Yetkililer ilk olarak tesisin elektriğini kesti ve işyeri sahibinden faaliyeti sonlandırmasını istedi. Aylar önce kripto para madenciliğini yasaklayan Çin`de resmi olarak herhangi bir kripto para madenciliği tesisi bulunmuyor.

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun ve hemen sizi arayalım.