Ethereum'da Düşüşe Rağmen Büyük Yatırımcı İlgisi Devam Ediyor | İşternet

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Ethereum'da Düşüşe Rağmen Büyük Yatırımcı İlgisi Devam Ediyor

Kripto piyasasının en önemli para birimlerinden biri olan Ethereum büyük düşüş yaşamasına rağmen, yatırımcıların ETH'ye olan ilgisi devam ediyor.

Bitcoin`den sonra piyasaların en büyük kripto para birimi olan Ethereum, düşüş trendinde 2500 dolar seviyelerini test etmesine rağmen yatırımcılarının aktiviteleri gözlemlendiğinde bir satış baskısı gözükmüyor. Aksine, soğuk cüzdanlara çekilen yüksek miktardaki Ethereum alımları göze çarpıyor. Son hareketlere bakıldığında dikkat çekici işlemlerden birisi bir Ethereum balinasının 99.999 ETH`yi bilinmeyen bir cüzdana taşımasıydı. Büyük yatırımların olduğu cüzdanlar Ethereum`un düşüşü ile birlikte arttığı gözlemleniyor. Santiment araştırma verilerine göre, büyük Ethereum yatırımcıları son 6 ayda yüzde 2`den fazla arttı.

Ethereum işlem ücretlerinde de düşüş gözlemleniyor

Ethereum ağındaki gelir giderek azalıyor. Son zamanlarda Ethereum ağının işlem ücretlerinden çok fazla şikayet geliyordu. O nedenle işlem ücretlerinde gerileme olduğu düşünülüyor. Opensea`nin ticaret hacmindeki düşüş ve DeFi endüstürisinde kitlenen fonlarda yüzde 20`ye yakın bir düşüş, Ethereum ağ ücretlerinde de düşüşe sebep oldu.

Ethereum 2.0 ne durumda?

Serenity ismiyle duyduğumuz Ethereum 2.0 sürecinin tamamlanmasıyla Ethereum ağında değişikliğe giderek daha çevreci bir fikir birliği sunan hisse ispatı (Proof of Stake – PoS) sistemine geçecek. Bu değişikliğin ağı daha güvenli ve kullanılır yapması planlanıyor.

Ethereum 2.0 planlanması Aralık 2020 tarihinde başlandı. O günden bu yana güncellemeler devam ederken bir sonraki süreç Beacon Chain ile entegrasyonu olacak. Ethereum ağının yan zincirlerle birleşmesi ise Nisan 2022 aylarını gösteriyor. Test aşamasında olan Ethereum 2.0`da bugüne kadar yaklaşık 8 milyon ETH stake edilmiş durumda.

 

 

 

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun ve hemen sizi arayalım.