ABD Başkanı Joe Biden’ın bu hafta kriptolarla ilgili bir kararnameye imza atması bekleniyor. | İşternet

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

ABD Başkanı Joe Biden’ın bu hafta kriptolarla ilgili bir kararnameye imza atması bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden, kriptolarla ilgili başkanlık kararnamesini bu hafta imzalayabilir.

Kripto paraların ticareti ve kullanımı ile ilgili ABD`nin atacağı ilk adım niteliğindeki kararname merakla bekleniyor. Kararnamenin hızlandırılmasında Rusya’nın yaptırımları aşmak için kripto paraları kullanma olasılığına yönelik endişelerin etkili olduğu düşünülüyor.

Kripto paralarla ilgili kararnamenin temelinde ABD Hazine Bakanlığı da dahil olmak üzere devlet kurumlarının kripto para varlıkları ile ilgili yasal işlemlerde nasıl hareket etmeleri gerektiği bulunuyor.

İlgili karar, düzenlemenin ana hatlarını oluşturacak önemli bir adım olarak görülürken diğer yandan bir merkez bankası dijital para birimi konusunun da araştırılmasına yol açacak. Bununla birlikte, ABD Merkez Bankası, yılın ilk çeyreğinde kripto paraların avantajları ve dezavantajlarıyla ilgili bir çalışma yayımlamıştı.

İlk olarak Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre, ABD’nin kripto paralarla ilgili çalışmasının ilerleyen yıllarda ABD ekonomisinde önemli bir rol alacağı öngörülüyor. Her ne kadar düzenleme çalışmalarının hızlı şekilde yürürlüğe alınma çabası, Rusya yaptırımlarıyla ilgili gibi gözükse de kripto para birimlerinin düzenleme çabası, ABD’de uzun zamandır üzerinde çalışan bir konu olarak biliniyor.

 

 

 

 

 

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun ve hemen sizi arayalım.