Polkadot Kurucusundan Ukrayna’ya 5 Milyon Dolarlık Bağış | İşternet

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Polkadot Kurucusundan Ukrayna’ya 5 Milyon Dolarlık Bağış

Polkadot kurucusu Gavin Wood, halka açık bir Polkadot adresi verilmesi durumunda, 5 milyon dolarlık DOT bağışlayacağını bildirdi.

Ukrayna, Rus işgaline direnebilmek için 26 Şubat’ta kripto ile bağış kabul edeceğini duyurmuştu. Ülke ilk açıklamasında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) kabul edeceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Polkadot kurucusu Gavin Wood, değeri 5 milyon dolar olan DOT bağışı yapıcaklarını duyurdu.

Cointelegraph’tan elde edilen verilere göre Ukrayna’daki Sivil Toplum Kuruluşunun topladığı, ordu ve hükümet için bağışlanan toplam kripto para değeri 37 milyon doları aştı ve Wood'un bağışı, bu toplamın yüzde onundan fazlasını oluşturdu. Wood’un yaptığı bu bağış, şimdiye kadarki en büyük bireysel bağışlardan biri oldu. Sam Bankman-Freid’in platformu olan FTX borsası, platformdaki bütün Ukraynalılara 25 dolar bağışta bulundu. Bunun yanında Chain.com CEO’su Deepak Thapliyal değeri 280 bin doların üzerinde olan 100 Ethereum (ETH) bağış yaptı. Polkadot blok zincir ağının verilerine göre Wood’un yanı sıra Polkadot (DOT) ekosistemi bu sabahtan itibaren Ukrayna’nın resmi DOT cüzdanına 210 bin doların üzerinde bağışta bulundu.

Litvanya merkezli FinTech Coingate, Ukrayna’nın kabul etmediği kripto varlık birimleri için geçici bir çözüm sunuyor. Kripto para ödeme ağ geçidi Coingate bu özelliği sayesinde diğer kripto sahiplerinin Ukrayna'ya bağış yapmasına olanak sağlıyor.

Coingate Nedir?

Coingate, 70'ten fazla kripto paranın kripto ödemelerini yönetiyor ve işlemlerin ardından Ukrayna banka hesabına Euro yatırıyor. Coingate Cointelegraph'a yaptığı açıklamada platformun son 5 gün içinde çeşitli kripto topluluklarından 7000 EURO topladığı bilgisini verdi.

 

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun ve hemen sizi arayalım.