Son Dakika Haberi… Rusya-Ukrayna Savaşı Ekonomiye Darbe Vurdu! Kriptolarda Büyük Düşüş | İşternet

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Son Dakika Haberi… Rusya-Ukrayna Savaşı Ekonomiye Darbe Vurdu! Kriptolarda Büyük Düşüş

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı askeri harekata başlamasıyla kripto piyasalarında da negatif yönlü hareketlenmeler başladı.

Altın tarafında güçlü yükselişler görülürken kripto paralarda düşüşler gözlemlendi. Bitcoin, 34 bin 322 dolara kadar düşerek yaklaşık yüzde 8 değer kaybetti. Ethereum ise 2 bin 300 dolar seviyesinin altına inerek yüzde 11’e yakın düşüş gösterdi.

Rusya, sabahın ilk ışıklarıyla beraber Ukrayna’ya karşı harekata başladı. Rusya Ukrayna savaşının duyurusunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptı. Donbas tarafında başlayan operasyon Kiev’e uzandı. Haberler arasında Rusya’nın Ukrayna’daki askeri havaalanlarından bazılarını bombaladığı da yer alıyordu.

Yaşanan gelişmeler üzerine ABD Başkanı Joe Biden yazılı bir açıklama ile “Bu saldırının sebep olacağı ölüm ve yıkımdan yalnızca Rusya sorumludur” dedi. Başkan Biden gelişmeleri Beyaz Saray’dan takip edeceğini, G7 liderleriyle de acil bir görüşme yapacağını bu görüşme ile ABD halkına sesleneceğini açıkladı.

BM Konsey Üyelerinden Açıklamalar Geldi

Putin’in operasyon emrini tam da BM Güvenlik Konseyi’nin acil toplantısı anında aldığı belirtilirken konsey üyelerinden açıklamalar da gecikmedi. Ukrayna Birleşmiş Milletler Daimî Temsilcisi Sergiy Kyslytsya toplantıda yaptığı konuşmada “Rusya Federasyon büyükelçisi, birkaç dakika önce devlet başkanının ülkeme savaş ilan ettiğini doğruladı. BM’yi göreve çağırıyorum.” dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres toplantıya canlı yayın ile katıldı ve “Putin bizim toplantımız esnasında operasyon emri verdi, Ukrayna ordusuna askerlerini çekmek için çağrı yaptı. Barışa bir şans verin. Başkan Putin, insanlık adına askerlerinizi geri çekin. Lütfen Avrupa’da yüzyılın en büyük savaşını başlatmayın.” şeklinde konuştu.

ABD’nin BM Daimî Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield da toplantıya canlı yayın ile katıldı ve Putin’in saldırıyı BM’nin dünya savaşını engelleme amacıyla bir araya geldiği sırada başlattığının altını çizerek “Putin bu toplantının sorumlulukları ile alay etti. Bu bir acil durumdur, harekete geçmeliyiz. Tüm dünya Rusya’ya hesap soracak.” dedi.

Ukrayna Rusya Savaşı Kripto Paraları Olumsuz Etkiledi

Kripto para birimleri de sert bir gerileme gösterdi. Bitcoin yüzde 8’e yakın düşüşle 34 bin 935 dolar, Ethereum yüzde 11'e yakın düşüşle 2 bin 376 dolar, Solana yüzde 10 oranında düşüşle 78,8 dolar, Shiba Inu yüzde 7 düşüşle 0.00002310 dolar seviyesinde, Dogecoin yüzde 10 oranında düşüşle 0.1185 dolar, Ripple yüzde 10 düşüşle 0,64 dolardan alıcı buluyor.

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun ve hemen sizi arayalım.