Fed Tutanaklarındaki Kripto Vurgusu Dikkat Çekti | İşternet

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Fed Tutanaklarındaki Kripto Vurgusu Dikkat Çekti

Fed’in 25-26 Ocak tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantının tutanakları dün akşam yayımlandı. Fed tutanaklarında enflasyon ve kripto vurgusu dikkat çekti.

Kurum, enflasyon riskinin yukarı yönlü olduğunu belirtirken, enflasyonun yüksek kalması durumunda hızlı bir faiz artış yoluna gidilebileceğini açıkladı. Artan enflasyon bildirimi, Bitcoin ve altının değer kazanmasına sebep oldu. BTC, tutanakların yayınlanması ardından 44 bin doların üzerine çıktı.

Varlık alımının martta sonlanması planlanırken bazı yetkililer bunun mart öncesi bitirilmesini istedi. Toplantıdakiler gevşek para politikasının önemli bir risk doğurabileceğini söyleyerek finansal istikrar konusunda endişelerini belirttiler.

Piyasalar, tutanaklardan vurucu mesajlar beklerken görülen mesajlar pek de o dozda değildi. Son tutanaklardan sonra mart ayında 50 baz puanlık faiz artışı ihtimali yüzde 50 altına indi.

Fed Tutanaklarında Temmuz’dan Beri İlk Kez Kripto İfadesi Yer Aldı

Fed tutanaklarında kripto para ile alakalı mesajlar da yer aldı. Fed yetkilileri kripto varlık piyasasındaki hızlı büyüme ile ilgili endişelerini dile getirdi. Artı olarak stabil coin’lerin fon piyasalarında kırılganlık yarattığı, ödeme aracı olarak potansiyel rolleri sebebiyle ek sıkıntılar oluşturabilecekleri düşünüldü.

 

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun ve hemen sizi arayalım.